Știri pe scurt

Știri pe scurt 1

În ziua de 18 octombrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Au fost verificate 116  societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 108 mijloace de transport. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 51.500 de lei, dintre care 4 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, de polițiștii locali. Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Oferte Aradene

Încarcerat pentru infracțiuni contra libertății sexuale

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei din Zăbrani, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de magistrații Judecătoriei Lipova, pe numele unui tânăr de 26 de ani, din Zăbrani. Acesta a fost condamnat la pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 9 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. Cel în cauză a fost încercarerat în Penitenciarul Arad.

Mașină furată din Timișoara, găsită de polițiștii din Pâncota

Polițiștii orașului Pâncota au depistat ieri, pe raza localității, un autoturism sustras în seara zilei de 18 octombrie a.c. de pe raza municipiului Timișoara. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul ar fi fost sustras de un tânăr de 17 ani, din Bistrița-Năsăud. Cercetările vor fi continuate de polițiștii Secției 5 Timișoara.

A plecat cu televizorul din cameră

Polițiștii Secției 2 Micălaca cercetează un bărbat de 27 de ani, din Vladimirescu, care, în după-amiaza zilei de 18 octombrie a.c., ar fi sustras un televizor smart cu diagonala de 81 de cm. Acesta, aflându-se în vizită la un bărbat cazat la o pensiune de pe strada Digului, ar fi plecat cu televizorul ascuns într-o pungă de gunoi. Prejudiciul a fost recuperat și returnat societății comerciale, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru furt.

Acțiunea TRUCK&BUS

În perioada 12 -18 octombrie a.c., Serviciul Rutier Arad, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Polițiștii au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de vehicule transport marfă, în valoare totală de 120.400 de lei, dintre care:

–        47 pentru nerespectarea regimului legal de viteză;

–        43 pentru nepurtarea centurii de siguranță;

–        9 pentru nerespectarea timpilor de odihnă;

–        8 pentru nerespectarea tonajului;

–        34 pentru nerespectarea altor norme legale.

Pentru nerespectarea legislației de conducătorii de vehicule transport călători, polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.700 de lei, dintre care:

–        26 pentru depășirea vitezei legale;

–        33 pentru nepurtarea centurii de siguranță;

–        4 pentru depășirea numărului de călători admis;

–        1 pentru nerespectarea timpilor de odihnă;

–        60 pentru nerespectarea altor norme legale.

Activitatea s-a desfăşurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte cu scopul de a preveni încălcarea normelor rutiere privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane.

Fii primul care comenteaza on "Știri pe scurt"

Lasa un comentariu

Emailul dvs. nu se publica.


*