Eu sunt o persoană bine organizată, stabilesc prioritățile, am o bună capacitate de asimilare și procesare rapidă a informațiilor, – afirmă Ovidiu Iulian Palcu

Eu sunt o persoană bine organizată, stabilesc prioritățile, am o bună capacitate de asimilare și procesare rapidă a informațiilor, - afirmă  Ovidiu Iulian Palcu 1

 – Ați declarat, în nenumarate rânduri, că pregatirea dumneavoastră școlară a fost devansată de activități manageriale, de afaceri încă din tinerețe. Considerați că școala nu este utilă pentru a performa în afaceri?

Oferte Aradene

– Bineînțeles că școala este necesară și își are rolul ei în educația noastră, a tuturor. În afaceri, însă, o sumă de licențe și diplome nu rezolvă, ele însele, problemele de management, de dezvoltare ale unei societăți comerciale. Este nevoie de talent, intuiție, organizare, capacitate de analiză, decizie și coordonare în conducerea personalului avut în subordine, exploatarea eficientă a unor oportunități, elaborarea de strategii de dezvoltare, politici de expansiune în piața, eficientizarea investițiilor și a fluxurilor de capital, comunicarea internă și externă și multe altele. Nu pot afirma ca aveam aceste abilități de la început. Dar, trebuie să știți că am fost precoce din acest punct de vedere și am pornit în primele mele  „afaceri” la vârsta de nouă ani! Am început cu vânzarea de animale. A urmat, pe la 19- 20 de ani, pentru o perioadă de câteva luni, o experiență pozitivă cu un atelier de croitorie cu șapte angajați. Lucrurile au evoluat și, încet dar sigur, mi-am diversificat afacerile, am achiziționat mașinile și utilajele necesare procesului de producție, pentru a nu depinde de alții. Conform principiului „să nu pui toate ouale în același coș” am diversificat și dezvoltat portofoliul de afaceri cu rezultate foarte bune. În firmele noastre sunt angajate peste 120 de persoane care beneficiază de salarii bune și un loc de muncă sigur.

– Vă rog să ne prezentați domeniul de activitate al societăților comerciale pe care le conduceți și particularitățile lor.

– La sfârșitul anului 2002 am înființat societatea comercială INTECO HOLDING srl., care execută lucrări de infrastructură apă- canal, drumuri comunale, județene, naționale și autostrăzi ( activitate desfasurată cu stație de asfalt proprie). Societatea are autorizație AFER și a obținut diverse premii de excelență, consecința unei bune administrări și activități economice profitabile. Dintre acestea pot aminti: locul întâi, Top firme și Trofeul de excelență- anul 2016, Diploma pentru locul doi, la nivel național, intreprinderi mijlocii-sectorul construcții- 2016, în anul 2018 – Top afaceri și Top profit, locul întâi. Eu am primit „Diploma de Merit” pentru merite deosebite în modernizarea străzii si a zonei imprejmuitoare din comuna Halmăgel- județul Arad. Începând cu anul 2009 am înființat mai multe societăți comerciale cu diferite sectoare de activitate, cum sunt: PALCU APPLE PRODUCTION srl- cultivarea arbuștilor fructiferi, PHOTO POWER srl- exploatare cariera de piatră, proiect de inființare plantație viticolă pe o suprafață de 29,95 ha, CALYPSO OIL srl- dezvoltare ansamblu imobiliar INTECO RESIDENCE TIMIȘOARA ( 66 de apartamente la cel mai înalt standard de calitate, PANORAMIC FITNESS GYM- activități ale centrelor de fitness, BALASTIERA HORIA- extracția pietrișului, nisipului, argilei și caolinului, ROMANIA BIO FRUTTA srl- cultivarea fructelor semințoase și sâmburoase.

Toate aceste societăți sunt profitabile și asigură locuri de muncă sigure, stabile și bine plătite. Am contribuit la bunul mers al acestora împreună cu angajații și colaboratorii noștri. Eu sunt o persoană bine organizată, stabilesc prioritățile, am o bună capacitate de asimilare și procesare rapidă a informațiilor si mă adaptez ușor la schimbări și situații speciale. Sunt abil în coordonarea și administrarea de proiecte, eficient în administrarea timpului pentru a respecta termenele limită, ușor adaptabil la muncă în condiții de stres, toate acestea oferind garanția că afacerile pe care le administrez sunt pe un drum bun și vor rămâne profitabile.

– În urma analizelor efectuate de către organismele financiare intrnaționale, România este inc adrată la categoria țară în curs de dezvoltare. Dumneavoastră sunteți candidat, pentru funcția de deputat, din partea partidului Alianța Renașterea Națională. Cum vedeți, dumneavoastră și partidul din care faceți parte, eliminarea factorilor perturbatori care țin țara pe loc și care sunt direcțiile de dezvoltare a României pentru o „renastere” economică?

– Problemele economice și financiare pe care le are țara noastră nu sunt de ieri, de azi. Există o sumă de factori, interni și externi, care au contribuit la această stare de lucruri. Un rol nefast l-au avut și deciziile politice care au fost luate în acești 30 de ani. Nu cred că este util să facem o analiză sau să căutăm vinovați. Esențial, ăn aceste momente, este să privim spre viitor și să găsim cele mai bune soluții pentru dezvoltarea României. Consider că trebuie să începem cu instaurarea unei normalitați în România. Prin normalitate eu înțeleg c a, cu toții să fim egali în fața legii, cei care investim să fim respectați pentru că am creat și cream locuri de muncă sigure și bine plătite, normalitate este atunci când în parlament se dau legi bune, atât pentru mediul de afaceri cât și pentru cetățeni, normalitate înseamna cheltuirea cu responsabilitate a banului public, un sistem de sănătate eficient, vedem cât de greu facem față virusului COVID19 și ce se întâmplă în spitale unde compatrioții noștri mor cu zile, invațământ la standarde europene și, nu în ultimul rând, cei care intra în politică, să nu o facă pentru avantaje personale, de grup, de microgrup ci, pur și simplu, să facă BINE acestui popor și României. Una dintre măsurile concrete pe care noi o propunem este informatizarea și digitalizarea. Dacă vom reuși acest lucru, în cel mai scurt timp, vom putea reduce și fiscalitatea și birocr ația, acestea din urmă fiind o adevarată piatră de moară care menține țara noastră în înapoiere. Este foarte bine cunoscut faptul că reducerea fiscalității duce, aproape instantaneu, la scăderea evaziunii fiscale. Birocrația, altă piedică majoră în calea dezvoltării țării. Este un element negativ principal în cheltuirea deșănțată a banului public, a banilor noștri pe care îi dăm statului sub formă de taxe și impozite. Aici, trebuie să spun, avem și un exemplu excepțional al domnului Bolojan, de la Oradea, care prin informatizare și digitalizare a reușit să optimizeze cheltuirea banului public și nu numai. Este un exemplu pe care ar trebui că, in cel mai scurt timp, să-l urmam cu toții. Ne propunem să construim o economie solidă, în care afacerile private și Intreprinderile Mici și Mijlocii să fie motorul economiei românești. Aceasta pentru că, deocamdată, în țara noastră peste 30 la sută din capitalul românesc, autohton este administrat de către societăți cu capital integral de stat, lucru nemaiîntâlnit în țările membre ale Uniunii Europene. Pe de altă parte este necesar să reducem taxarea muncii, taxare excesivă care zădărnicește orice tentativă a sectorului privat de a crea locuri de muncă, de a angaja personal. Din acest motiv suferim cu toții. Firmele, care se decapitalizează, pe de o parte și statul care colectează mai puțini bani, atât la bugetele locale cât și la bugetul statului.

Fii primul care comenteaza on "Eu sunt o persoană bine organizată, stabilesc prioritățile, am o bună capacitate de asimilare și procesare rapidă a informațiilor, – afirmă Ovidiu Iulian Palcu"

Lasa un comentariu

Emailul dvs. nu se publica.


*