ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

ACȚIUNI DE VERIFICARE  A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE 1

Sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Oferte Aradene

Au fost verificate 28 de restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 30 de mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.000 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Acțiuni în piețele din județ

Polițiștii de prevenire, împreună cu cei ai orașelor Sebiș, Nădlac, Pâncota, Ineu și Chișineu-Criș au desfășurat, pe parcursul a 4 zile, acțiuni de prevenire în piețele agroalimentare și zonele adiacente. A fost verificată respectarea normelor de protecție atât în zonele aglomerate cât și în magazinele alimentare și localurile deschise, cetățenilor fiindu-le atrasă atenția cu privire la posibillele consecințe ale nerespectării regulilor impuse de autorități, atât din punct de vedere al sănătății cât și din punct de vedere legal.

Fii primul care comenteaza on "ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE"

Lasa un comentariu

Emailul dvs. nu se publica.


*