Foto Club Pro Arad – aniversarea de 10 ani

Foto Club Pro Arad

Numerosi indragostiti de fotografie si arta fotografica si-au dat intalnire recent, la Sala Clio, pentru a marca aniversarea a zece ani de Foto Club Pro Arad. În primul an -2008, această asociație pornea timid la drum, cu 11 membri, stabilindu-și ca obiectiv realizarea unei platforme de exprimare pentru fotografii profesioniști din Arad și impunerea județului nostru ca un reper internațional în artele vizuale.
Acest obiectiv a fost realizat, îl demonstrează nu doar asistența numeroasă de la aniversarea la care facem referire în acest articol, ci și succesul extraordinar al Salonului Internațional de Fotografie, organizat a șaptea oară de FotoClubPro Arad.
  Printre artistii fotografi din orasul nostru Arad si judetele din tara, castigatori au fost si
fotografi de peste granita atat din Europa cat si de pe tot mapamondul. Pilonii evenimentului au fost Nelu Scripciuc președintele FotoClubPro Arad, și Calin Andra vicepreședintele al fotoclubului. Vernisajul de la Sala Clio a fost deschis de Inel Constantin directorul Complexului Muzeal al Județului Arad, dr.Constantin Inel, si directorul Centrului Cultural Județean, Ionel Bulbuc, impreuna cu directorul executiv al Direcției de Comunicare și Strategii din Consiliul Judetean Arad, dr. Andrei Ando, ei vorbind despre arădenii activi și implicați în viața orașului . In ultima parte a vernisajului, s-a punctat, decernarea, in numele autoritatilor locale a medaliei Centenar, pentru Nelu Scripciuc și Călin Andra, pentru promovarea imaginii Aradului prin FotoClubPro.

Oferte Aradene

Foto Club Pro Arad
A doua surpriza a fost una dulce, un tort uriaș de ciocolata, reprezentand numarul anilor sarbatoriri si anume 10. Printre fursecuri si pahare cu suc cei prezenti au discutat despre proiectele viitoare, s-au
imortalizat la oglinda-foto a colegului Octavian Tocaciu. Atunci cand am pornit la drum, ne-am stabilit un standar de calitate, să primim în club numai fotografi profesioniști sau interesați să se profesionalizeze.  Am procedat astfel, pentru că am vrut să stabilim un standard, într-o lume în care totul se relativizează și am vrut sa demonstram ca poti tine la calitate si chiar este obligatoriu sa tii. Pentru următorii zece ani ne dorim să ne intensificăm prezența internațională, sa demonstram in cat mai multe competitii si expozitii externe valoarea fotografiei aradene”, a declarat Nelu Scripciuc cel care a semnat in timp numeroase cadre foto sau imagini pentru presa aradeana.
Andrei Ando a evocat, in alocutiunea sa, personalitatea a doi sustinatori de elita ai Foto Club Pro Arad, trecuti in lumea vesnica, si anume este vorba despre Bujor Buda, atragand atentia cu baritonul sau grav asupra petelor Aradului, si Kelen Ferenc, un critic a evolutiei societatii noastre.
Per ansamblu aniversarea FotoClubArad de la sala Clio din data de joi 29 Noiembrie, a fost o actiune reusita a organizatorilor din partea clubului Aradean. Sanatate si Succes in viitor, va dorim si noi !