În premieră pentru România, oamenii obișnuiți pot deveni investitori în energia verde

Investim în energie verde

Prima cooperativă de energie din surse regenerabile din România lansează un proiect de investiții care se adresează tuturor românilor care vor să contribuie la tranziția către o energie curată.

Oferte Aradene

Proiectul Investim în energie verde! se desfășoară timp de 60 de zile. În acest interval, orice persoană poate investi orice sumă, minimum 500 de lei. Scopul final este strângerea a 2 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru achiziția unei firme furnizoare de energie, astfel încât Cooperativa de Energie să intre pe piață ca primul furnizor de energie 100% regenerabilă, cu certificate de origine.

Procedura de investiție este simplă, durează doar câteva minute și se poate face online, în doi pași, direct de pe site-ul www.cooperativadeenergie.ro.

Primul pas este înscrierea în Cooperativa de Energie. Asta pentru că achiziția firmei de furnizare va fi finanțată în totalitate doar de către membrii cooperatori, sub formă de împrumuturi cu randamente atractive, de 3,7% pe an, pentru o perioadă de un an, respectiv de 5,2% pe an, pentru o perioadă de cinci ani.

În pasul al doilea, suma dorită pentru investiție se transferă din contul de membru. În doar câteva zile de la lansarea proiectului în interiorul cooperativei, membrii existenți au reușit să strângă peste 150.000 de lei.

Investim în energie verdeContextul local și internațional

Liberalizarea pieței de energie în România. De la 1 ianuarie 2021, odată cu liberalizarea prețului pentru energia electrică, consumatorii își pot muta contractul de energie la orice furnizor doresc. Dacă vor să primească energie regenerabilă, din surse sigure, certificate, atunci își vor putea muta contractul la Cooperativa de Energie. 

Tranziția energetică. Trecerea de la energia electrică produsă prin arderea cărbunilor la energia verde, produsă de soare, vânt și apă reprezintă un pas important în efortul comun, mondial de reducere a gazelor cu efect de seră. Guvernele, mediul de afaceri și cetățenii trebuie să facă pași împreună în această direcție, pentru a putea fi atins obiectivul stabilit prin Acordul de la Paris din 2015: păstrarea unei temperaturi medii globale cu 1,5-2 grade Celsius sub nivelurile preindustriale. Pentru că peste acest prag sunt așteptate efecte precum creșterea nivelului mării, fenomene meteo extreme. Și odată cu ele, pierderi de vieți omenești, migrații masive, afectarea sănătății publice, a biodiversității și a stabilității politice.

Fii primul care comenteaza on "În premieră pentru România, oamenii obișnuiți pot deveni investitori în energia verde"

Lasa un comentariu

Emailul dvs. nu se publica.


*