Senatul american a aprobat un plan istoric pentru ajutor economic. Fiecare cetățean, 1000 de dolari de la stat

dolari

SUA pregatesc un plan istoric de salvare a economiei. Printre altele, fiecare cetatean ar putea sa primeasca 1000 de dolari pentru sustinere in timpul crizei coronavirus.

Oferte Aradene

Senatul american a aprobat miercuri cu o majoritate covârşitoare un plan ”istoric” de 2.000 de miliarde de dolari pentru susţinerea primei economii a lumii, afectată de pandemia de coronavirus care a făcut peste 1.000 de morţi în Statele Unite, relatează AFP.

Susţinut de preşedintele Donald Trump şi rezultat al unor negocieri dure între senatori şi Casa Albă, acest text a fost adoptat cu sprijinul democraţilor şi al republicanilor şi urmează să fie aprobat de Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, într-un cadrul unui vot programat vineri, înainte de a fi promulgat de preşedintele Trump.

Astfel, în Statele Unite, administraţia Trump ar putea emite cecuri în valoare de 1.000 de dolari fiecărui cetăţean american în parte, informează CNN.

Senatul american a aprobat pachetul de sprijin financiar, în valoarea de aproape 2 trilioane de dolari, negociat încă de marți de Casa Albă și Congres, un pachet gândit să ofere sprijin financiar individual dar și credite sectorului privat, pentru depășirea actualei crize provocată de pandemia de coronavirus. Între altele, americanii vor primi un ajutor individual de 1.000 de dolari, va crește ajutorul de șomaj și se introduce pe scară largă concediul medical cu plată. Se așteaptă ca vineri, pachetul să fie aprobat și de Camera reprezentanților.

350 de miliarde sunt credite garantate de stat pentru firmele mici și mijlocii, 500 de miliarde, tot credite de stat pentru companiile în dificultate.

 

 

Fii primul care comenteaza on "Senatul american a aprobat un plan istoric pentru ajutor economic. Fiecare cetățean, 1000 de dolari de la stat"

Lasa un comentariu

Emailul dvs. nu se publica.


*