Știri pe scurt

Știri pe scurt 1

MĂSURILOR DE PROTECȚIE

Oferte Aradene

În perioada 16-18 octombrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.  Au fost verificate 571  societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 477 mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 462 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 147.850 de lei, dintre care 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.500 de lei, de polițiștii locali. Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Încarcerat pentru contrabandă

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații Tribunalului Vaslui pe numele unui arădean de 52 de ani. Acesta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 7 ani, pentru contrabandă. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Și-a avariat mașina, după care a plecat

Polițiștii Biroului Rutier cercetează un arădean de 23 de ani care, în seara zilei de 16 octombrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe Calea Timișorii, a intrat în coliziune cu un stâlp metalic, după care a plecat de la fața locului. La data de 17 octombrie, conducătorul auto a fost identificat de polițiști, fiind testat cu aparatul alcooltest și DrugTest. Testarea a indicat o valoare pozitivă pentru amfetamină și THC (cannabis), fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal.

Arestat pentru concurs de infracțiuni

În seara zilei de 14 octombrie a.c., un tânăr de 21 de ani, din județul Bacău, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe raza municipiului. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,17 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul condus fusese sustras de cel în cauză, acesta fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis. Magistrații Judecătoriei Arad au dispus arestarea tânărului pentru 30 de zile, începând cu data de 17 octombrie a.c..

Infracțiuni rutiere, la sfârșit de săptămână

Polițiștii arădeni au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au încălcat prevederile legale privind circulația pe drumurile publice. Astfel, a fost depistat pe strada Poetului din municipiu, un bărbat de 49 de ani, din Pleșcuța, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,86 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,68 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat un tânăr de 21 de ani, din Gurahonț, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, pe raza localității Avram Iancu, fără a deține permis de conducere. Conform procedurii, în ambele cauze au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe strada Oituz, din municipiu, un tânăr de 17 ani, din Arad, a fost depistat în trafic de polițiștii Biroului Rutier, în timp ce conducea un autoturism având valabilitatea numerelor de înmatriculare expirată din luna august a.c. Un tânăr de 19 ani, din Arad, a fost depistat în noaptea de 18/19 octombrie a.c, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat. Au mai fost depistați în timp ce conduceau fără permis : un bărbat de 29 de ani, din Păuliș, pe aceleiași localități; un bărbat de 39 de ani, din Măderat, pe Calea Radnei; un bărbat de 53 de ani, din Pâncota, pe raza aceleiași localități și cu autotuturism neînmatriculat și un bărbat de 27 de ani, din Șepreuș, pe raza aceleiași localități, având expirată polița de asigurare și inspecția tehnică periodică ale autoturismului.

Fii primul care comenteaza on "Știri pe scurt"

Lasa un comentariu

Emailul dvs. nu se publica.


*